Anasayfa / Konular

Baştan belirteyim +5 senesini programlama ile geçirenler için bu makale bir çerez olabilir. Ancak gelişmek isteyen arkadaşlara ışık tutacağını düşündüğüm bir makale olduğunu da belirteyim. Çoğu zam...
Merhaba :) biraz gülünç bir durum bu ya, yılların ardı ardına gelmesi ve yaşadığım olayların olağanüstülüğü. Gerçekten eski makalerlerime videolarıma baktıkça farklı bir bakış açısın...
En son ne zaman böyle bir yazı yazdım bilemiyorum ama ileride böylesi yazılar yazmaya devam etmeyi düşünüyorum. Olur da "yeni ben" bunu okursa "eski ben"i unutmaması için yazıyorum da denilebilir. Konunu...
Bir uygulama fikriniz var ve bu uygulamayı kurmak için aklınızdan basitçe yapılacaklar geçiyor. Örneğin "bir sunucu sağlayıcıdan bir makine alırım, makineye Node.js falan kurarım, projemi oraya clone edeyim ve DevOps için pipeline eklerim". İşte bunl...
Yıllar bitmeye yaklaştığında benim kafamda hep bir soru oluşuyor. "Ne yaptım ben bu yıl?" Evet ne yaptım ben bu yıl :) Yaptıklarımı anlatmadan önce bir şeyi kutlamak istiyorum. Şu an bulunduğunuz avarekodcu.com sitesi 2 ...
(6 Ekim 2019) Dikkat! bu >=react-native@0.60 için çalışmamaktadır. v0.60 için react-native-fcm depracated oldu ve bu paketi öneriyor. Bunun için bu makaleyi düzenlemek isterdim ancak önerdiği pake...
Merhabalar, React ve React Native üzerinde birçok performans sorunu ile karşılaştım ve çoğuyla bazı şeylerden vazgeçerek daha hızlı bir hale getirebildim, bazılarında getiremedim. Bu makalede uygulamada yaşanan state günc...
Merhabalar, bu bölümde ise oyuncumuzun giriş yapması için gerekli olan özellikleri ekleyeceğiz. Öncelikle kullanıcımızın veritabanımızdan şifresi ile giriş yapabilmesini sağlayacağız. Sonra ise google üzerinden oturum ...
Socket.io bağlantısı işin en basit kısmıydı. Asıl zorlanacağımız yer kullanıcıların attığı http-request'te o kullanıcının soket'ine erişmek ve onun üzerinde değişiklikler yapmak. Geçenki serimizde kullandığımız sistem, express mod&u...
Oyun üzerinde aslında gerekli işlemlerin çoğu bitti. Bizim kullanıcıları oynatmamız gerekiyor. Bunu ise WebSocket kullanarak yapmayı düşünüyorum.  WebSocket'i kullanmak için oldukça iyi bir kü...
1 2 3 4 5 6

Abdurrahman Eker

(1010 Eylül 11111001100)

• Full Stack Developer Turkey/Sivas
  • İnternette Avare Kodcu
  • coffee
  • github
  • instagram
  • linkedin
  • upwork
  • youtube
  • Yeni içeriklerden haberdar olmak ister misin ?