2025'de ne yaptım, 2026 hedeflerim ne?

kendimceyenibirbaslangic

7 ay önce 1 yorum

Ve bu tozlu sitenin parasını hak etmesi için gerekli olan yazı gelmiştir. Aslında yıllar geçtikçe eskiden ne yaptığımı yazmak için kendime notlar tutabilecek iken burada kamuya açık bir şekilde paylaşmayı biraz garip hissettim. Ancak hala içimden kendime "Ey Abdurrahman Eker insanlara güzel bi şeyler söyle onların da hayatında benzer şeyler vardır, belki bir yorum belki bir aranma ihtiyacı oluşturur, dostlarından ayrı kalma!" diyorum. Neyse biraz içimden düşündüm bunları yazarken, Merhaba dostlarım, yine ben :)

Tabi yazıyı okurken tam "yine ben" ifadesi gelince insanın bir sinema filmi edasıyla havalı bi intro yapası geliyor da... bu yazı okurken pek yaşanmaz :D Okuyucunun zihnine bağlı bi şeydir bu. Ben şöyle bir giriş yapayım.

Bu yıl güzel geçti, en çok evlilik ile uğraştım yılın başında, sonra evlendim, (canım eşime selam <3), inşaat'ı bitirmek üzereyim, şimdi de yılı :D

Geçmiş senelere nazaran bu yıl çok fazla bi şey yaptığımı hatırlamıyorum, yani teknolojik anlamda, kariyerimle alakalı oldukça yavaş belki de duraksama döneminde olduğumu hissediyorum. Bunun sebebi ai tembelliği olabilir veya işin extreme olmaması olabilir. Yeni bir şey öğrenme konusundaki azim biraz kitaplara kaymış durumda şu anda bende. Yani sosyal kimlik ve tarihle ilgilenmeye, dinimi öğrenip güçlendirmeye, hayatı biraz da üçüncü gözden bakmaya odakladım gibi kendimi. Dışardan Abdurrahman nasıl durmalı, içerden ne olmalı gibi.

Hafta sonları neredeyse boş vaktim olmuyor, bu sene sonlarına doğru birkaç gün boş kalabildim, onun dışında inşaat'ım ile ilgilendim. Usta çağır, işi yaptır, takip et, doğru olduğundan emin ol, yeni alınacakları hesapla gibi. Muhasebe işi baya yorucu. İnşallah bu meşakkati afiyet ile sıhhat'e dönüştüreceğim. Evlilik bir de sorumluluk getiriyor insana, yani artık mükellef olduğun bazı durumlar var ve boş veremezsin bazı şeyleri. Mesela...

Evlenip kiraladığım ev düğünümden önce satıldı

Ben evlenip eve geçtikten yaklaşık 1 ay sonra eski ev sahibi aradı ki evi sattık, yeni ev sahibi de sözleşmen bitince çıkmanı istiyor diye. Ben tabi şok, ilk defa kiracı olmuşum inşaat bitene kadar kirada otururum kafasındayım, bu adam ile de başta evi kiralarken "üst katta da evimiz var üstü satmadan burayı satmam" şeklinde konuştuğumuzu hatırlıyorum, ama üst kat için öyle bi satış olmadan bizim evi satmış bile :D

Biz kendimizi düzeltelim önce, halk ne yaparsa yapsın diyerek alışmışız hakkımızı savunmamaya, bi şey demedim kısaca. Zaten demek de istemiyordum açıkçası, yani bu Dünyada binbir türlü dert var benim bi tane derdim var diye de kendimi yankı odalarına sokmama gerek yok. Etraflıca inceleyince aslında ülkemizde kiracının adelet terazisinde çok daha ağır bastığını söyleyebilirim, ama sineme çektim diyelim. Belki de hayırlısı budur. çünkü;

Araba yükseltmeye çalıştım

Arabam eski biraz ama evlenince bi otomatik istiyor insan, hani derler - arabana otomatik mi?, - hayır, - o zaman desene evli değilsin :). Şaka bi yana araba durumundan vazgeçip yarım kalan inşaatıma odaklandım. Ve şükür bitti sayılır. Yazın da geçeceğim inşallah. Rabbim hepimize gönül ferahlığı ve afiyetli bir yuva nasip etsin, amin.

Ve aslında... 

Bu kadar mı desem bilemedim yani, eşimle baya güzel seyehatler yaptık, hamdolsun. Bilmiyorum artık bu konuları anlatsam mı ama ben bunları anlatmak yerine iç huzurumu ve zihnimin yansımalarını anlatmak istiyorum sanırım. Eskisi gibi değilim sanırım, artık gizli kalmak istiyor olabilirim. Hatta size şunu da diyim;

Sosyal medyayı bıraktım

Bu karar benim için yeni bir karar değildi aslında daha önceleri de kullanmadığım zamanlar olmuştu, ama artık bir paylaşım yapmak yerine izlediğimi fark ettim. Sonra da izlemenin zihnimi bulandırdığını ve zamanımı öldürdüğümü anlayınca zaten geriye instagramı silmek kaldı. Gerçi bu yazıyı duyurmak için kullanabilirim, bilgi amacıyla.

Ama güzel anılarımı anlatayım biraz ya :)

Mindbehind'da 3 yıl olucak çalışalı, Kasım ayına doğru toplandık İstanbulda çok iyi oldu :) Ekipte yenilikler oldu tabii ki, ürünü daha iyi bi seviyeye taşıyacağımıza inanıyorum. Üzüldüğüm kısımlarda da sevgili Uğur abim gittir, Buğra gitti. Çok mesaimiz oldu onlarla çok şeyler yaptık yalan değil, hepsine selam <3.

Önümüzdeki yıl inşaat'ı bitirisem inşallah, büyük bir vlog yapıcam, elimde çok içerik var. Bunun yanında da kendimce uğraştığım bir arge var eğer başarabilirsem bir lib veya bir ürün olarak onu da ilerleteceğim diye düşünüyorum. Belki insanın 30'lu yaşlarında yeni bir prime dönemi geliyor olabilir, ne zaman hit yapacağımı bilmiyorum :D

Bu yıl şu videoyu keşfetmiştim, Yusuf Toptan'ın yaşadığı tecrübenin bana benzediğini düşündüm. Adam küllerinden doğmuş ve ivmeyi yakalamış. Pes etmek çözüm değil. Ona işinde başarılar diliyorum.

Şu motivasyonla bitirmek istiyorum

Bu yıl içinde rahmetli olan annanem düğünüme katılamadı, geçen sene vefat eden dedem katılamadı, mekanları cennet olsun. Artık anne babam hariç bir büyüğüm kalmadı, rabbim tüm geçmişlerimize rahmet etsin, nur içinde çimdirsin, amin. Hep derim birbirimizi üzecek zamanımız dahi yok diye. Bizim üzerinde olmamız gereken yol Resulullah (a.s)'ın yoludur. Ben onu çok sevdim huzur buldum. O halde benim de sizlere tavsiyem bu yolun üstünde olan kişiye tabii olalım, ve onu sevelim.

Elveda 2025 ヾ(^-^)ノ

Yorumlar ({{totalCommentCount}})

• Kerem Ali Boyla

{{commentLike191Count}} beğenme 7 ay önce

Dostum Merhaba, Pek alakasız bir kişiyim. Hasbel kader kodcu olmayanlar için yazılmış R programa dilinde kodlar yazıyorum. Whatsapp background ararken sana denk geldim. Sivas'tan kodcu! Helal olsun... Evlilik ve kira hikayeni de yazmışsın, çok eğlenerek okudum. Tek önerim kitapları bırakma, dünya Türkiye'den ibaret değil, bilgi, doğa spor olmadan da hayatın bir anlamı yok. Tüm kod kariyerinde en içten duygularımla başarılar dilerim. Yolun açık olsun... Kerem
    Beğen Beğendin
  • Düşündüklerin nedir ?

Abdurrahman Eker

(1010 Eylül 11111001100)

• Full Stack Developer Turkey/Sivas
  • İnternette Avare Kodcu
  • coffee
  • github
  • instagram
  • linkedin
  • youtube
  • Yeni içeriklerden haberdar olmak ister misin ?