Selammm :) Yine bir yılı bitirmenin heyecanı var üzerimde. Eskiden daha enerji doluydum yıl sonu yazılarında şimdilerde saldım mı ne :P
Her neyseee... birden fazla macera yaşadığım bu yılki anılarıma hoş geldiniz efenim. Bu yıl o kadar çalıştım o kadar çalıştım ki inanın çalışmadığım zamanlarda geçirdiğim anıları hatırlayamıyorum. Yine fotoğraflar yardımıma koşacak elbette. Aslında ocak ve şubat ayında ekstra bir şey olmadı onu belirteyim. Kuzenle birlikte geçen sene boyunca ilerlettiğimiz dükkanı kapattım. Zaten demiştim ya yeni yere taşınırım ya da evden takılırım diye. Ben de evden çalışmanın daha mantıklı olacağını düşündüm ki öyle de.
Evden çalışmak oldukça güzel bir şey. Ne gibi güzellikleri var diyorsanız, israf yok. Özet olarak bunu diyebilirim. Hakikaten evden yapacağımız tüm işleri ısıtma, taşıma, yeme ve içme için tonlarca para harcanılan şirketlerden yapmanın anlamı yok. Milli servete yazık. Elbette iyi olan daha birçok sebebi var, ama bu da oldukça makul.
Ek olarak nasibim farklı bir noktadan açıldı nişanlandım ♥‿♥. Nişanlıma burdan selamlar ( ^_^)/seviliyorsun (づ。◕‿‿◕。)づ ❤. Evlilik için bir arayışta olmak ve doğru insanla karşılaşmak için çabalamak bence düzel bir iş. Buradan bu konu ile meşgul olan insanlara da bir motivasyon namesi olarak diyeceğim o ki:
Bu hayatta neler yapmak istediğine karar ver ve bir istikametin olsun, birileri (senin için) o insan şöyle düşünür dediklerinde senin için tereddüt etmesinler. Ve amacını anladığında gelecekte neler olabileceğini tahmin etmen zor olmayacaktır.
Birçok insan tanıdım elbette bu istikamette. Hepsine de buradan selamlarım olsun.
Nişandan sonra yukarıda dediğim gibi bu yıl çalışmanın bol olduğu bir dönemle geçti. Geçen yıl bahsettiğim ev yaptırma işini de bu yıl icraate geçirdim. Sağolsun dayım, babam ve kardeşim bana çalıştığım zamanlarda çok yardım ettiler. Sağolsunlar. Hakikaten zor bi iş, yani dışardan bakılınca eğer bir şeylere para harcamak istemiyorsanız zor. Yani taşeron gibi sadece imza vererek veya para vererek şu şu yapılsın demek epey pahalı bir iş. Ben öyle yapmadım, baştan aşağı bir yerlerden bir şeyler ödünç alarak yapmaya çalıştım. Öyle olunca da zorluk inanılmaz derecede artıyor. Çünkü hata yaptığınızda bu sizden yol, yemek, para olarak çıkıyor :)
Cümleleri kurarken saçmalamış olabilirim bu yazıyı yine -10º lerde yazıyorum.
İnşaat hakkında o kadar videom var ki yani nasıl desem komedi :D. İleride büyük bir bolluk yakaladığımda video yapmayı düşünüyorum. Birkaç olay var üzerine çok çok güldüğüm onlar da şunlar:
Neyse şaka bi yana baya eğlenceli bir şey kendin için çabalamak. Kız kardeşim de bu yıl evlendi o yüzden Azerbaycan'a gittim. Eniştemin memleket baya ateş ediyor. Bayağı farklılıklarımız varmış ben o kadar da olmayacağını düşünmüştüm. Ama keyifli bir yer itiraf etmeliyim. Ben sevdim gezilir :)
Ufak bi kapadokya ardından da caaanım İstanbul'a gittim.
Ekible topluca ilk defa orada buluştuk, 2 yıla yakındır orada çalışıyorum ve birbirimizi görmemiştik. Sunumlar toplantılar falan derken baya eğlenceliydi :) Burada çalışmaktan mutluyum, uzun bir süredir timescale, keycloak üzerine çalıştık ve bu yıl bitmeden sistemin auth yapısını keycloak'a entegre etmeyi başardık. Bu süreç oldukça sancılı geçti ve her zaman istediğimiz olmadı. Ama bu buluşmanın olması bizim performansı baya değiştirdi diyebilirim.
Yılın sonuna doğru psql'de yeni bir yöntem keşfettim ve bunu entegre ettik tabii buglarıyla birlikte geldi ancak güzel bi iş. Text aramak için tsvector kolon tipi kullanabiliyorsunuz ve bunu indexleyerek full-text search yapabiliyorsunuz enfes bir şey. İnşallah bu sene sonuna kalmadan bu konuyu medium'da yazacağım. Türkçesini buradan yayınladım.
Tüm ekibime buradan selam <3
Jollin uygulaması bu yılın başında arkadaşımla konuştuğum bir süreçti. Bir uygulama yapmak istiyordu insanların çevresinde olan etkinliklere katılabileceği. Düşünün yalnızlıktan ölüyorsunuz bi şeyler yapalım diyorsunuz birkaç instagram hesabı dışında bir şeyler yok. Veya söylentilerden duyuyorsunuz. Halbuki hangi şehirde olursanız olun Türkiyede sosyalleşebilecek çok fazla ortam var.
Daha önceden DreamWriter uygulamasından bahsettim mi bilmiyorum ancak bu benim eskiden yapmış olduğum bir rüya paylaşım uygulamasıydı. Bu uygulamanın alt yapısı psql, mongo ve nodejs. Evet bu kadar basit. Ben bunu eğer bir uygulama yaparsam bunu kullanırım diye bir framework'e çevirdim. Şu anda Jollin uygulamasının alt yapısı tamamen böyle çalışıyor.
Bu yıl sonu bu uygulamayı da pazara çıkarmak istiyor arkadaşım, ben de ufak tefek direktifler veriyorum. Ufukta güzel şeyler görüyorum. İyi ilerle Jollin ;)
Yazıya mutlu başladım ancak 16 Aralıkta dedemi kaybettim. Dedem sevdiğim bir büyüğümdü, güleç insandı, komikti. Çocukluğum yanında geçti, yazılara sığmayacak kadar anlatacağım o kadar şey var ki... Rahmetli dedemi çok sevdiğimi farkettim, rabbim havz-ı kevser başında bizleri buluştursun. Rabbim taksiratını affetsin, ruhuna fatiha.
Dedemin evinin gördüğü manzara.
Eeehh işte ölümlü dünya, daha önce de demiştim, aşağılık ayağımızı bastığımız dünya diye. Dün dedem öldü başka bi zaman da biz öleceğiz. Efendimiz (a.s) buyurduğu "Ağızların tadını kaçıran ölümü, çokça hatırlayın" hadisini yaşamak gerek. İnsan bazen düşünüyor ben bu yaşıma nasıl geldim diye, işte tam olarak aynı cevabı yaşlı insanlar da veriyorlar. Unutuyoruz unuttuğumuzla kalırsak hata etmiş oluruz. Rabbim bizleri ihlas sahibi birer insan yapsın. Amin \_/
Yıl bitti giden ömürden gitti, bazılarımız son yemeklerini yedi, son ramazan orucunu tuttu. Bizim çıkaracağımız ders ne yapacağımızdadır. Yıl güzel bir şekilde recep ayı ile başlıyor, umulur ki rabbimiz bize rahmetini esirgemez.
Ne derdin az idi, ne de sevincin, daldırdın beni dünya işine, unutturdun ölümü. Bazı şeylerin benim için anlam kazandığı bir yıldın 2024! Muhabbetle...
Düşündüklerin nedir ?
Yorumlar ({{totalCommentCount}})
{{commentLike187Count}} beğenme 24 gün önce
{{commentLike188Count}} beğenme 24 gün önce