Merhaba, bu konu hakkında video yapmamı veya makale yazmamı isteyen çoğu arkadaşım oldu. Benimde gönlüm böyle hibrit benzeri uygulamalara yöneldiği için konuyu başlatıyorum. Yakın zamanlarda olan bir olay değil ama nedense şu aralar çoğu yazılımcı bu konu hakkında konuşuyor.
Kimileri angularjs tarafını tutarken diğer kısım react native tarafını tutuyor. Ben olsam en hızlı ve plugin desteği en iyi olan hibrit benzeri framework'ü seçerdim. Senin bir şirket uygulaman vardır, sadece ufak bir haber haynağı içeriyordur. O zaman derimki angularjs cordova kullan. Senin bir chat uygulaman vardır group konuşmaları, kişisel konuşmalar, haber kaynağı veya daha nice işlemler içeren uygulaman. O zamanda derimki direk hangi platformda kullanacaksan (android, ios, vb..) o platform'un kullandığı native dil ile yaz.(android studio, xcode, vb..) Ama senin uygulamanı native de yazacak iş gücün yok veya sadece bir tane platformu biliyorsun. İşte o zaman react native kullan.
Neden mi? çünkü sen javascript biliyorsun ve en iyi şekilde kullanabiliyorsun. Doküman okuma yeteneğin var. Bir sorunu nasıl çözeceğini biliyorsun. Topluluğun farkındasın. React native'i geliştiricisinin facebook olduğunu (destekli olduğunu) biliyorsun. Hızlı olduğunu biliyorsun.
Açıkçası beni react native'e iten şey hızı oldu. Bir hibrit benzeri framework bu kadar hızlı olabilir. Angularjs 2 ile bir çıkış yaptı ama beni memnun edemedi. Angularjs 2'yi alt yapısını kullanan İonic 2 ile bir kaç deneme yaptım ama hız berbattı angularjs 1 bana sanki daha hızlı gibi göründü. Sonuçta bir teknolojiyi sıfırdan öğrenecekseniz ondan daha iyi teknolojiler öğrenmek en avantajlı düşüncedir. Madem ben bir teknoloji baştan öğreniyorum ondan daha iyileri varsa onu öğrenmeliyim.
Ben react native'e geçiş yapıp yapmama kararını size bırakıyorum. Ama ben bu alanda bir gelecek görüyorum. Tıpkı cordovanın ilk çıktığı zamanlarda geleceğinin olduğunu düşündüğüm gibi.
Evet bu konuda yorumu size bırakıyorum. Benim gördüklerim bu kadardı, umarım hepsi olmasada önemli taraflarını anlatmışımdır. Birkaç hafta içinde eğer bir sıkıntı olmaz ise React native ile ilgili güzel bir örnek uygulama yapabilirim. Tıpkı İonic Login Uygulaması gibi bir seri olabilir. Bu makaleyi yazarken dinlediğim şarkıyı dinleyebilirsiniz. İyi çalışmalar :)
Düşündüklerin nedir ?
Yorumlar ({{totalCommentCount}})
{{commentLike13Count}} beğenme 7 yıl önce
{{commentLike14Count}} beğenme 7 yıl önce
{{commentLike19Count}} beğenme 7 yıl önce
{{commentLike25Count}} beğenme 7 yıl önce
{{commentLike26Count}} beğenme 7 yıl önce
{{commentLike64Count}} beğenme 7 yıl önce
{{commentLike65Count}} beğenme 7 yıl önce